Medlem

3 skäl att bli medlem

  1. Vi är på jägarnas sida
    Allt vi gör är för att jägarna ska få det bättre – och därför måste vi vara många! Vi har världens finaste löshundsjakt, jakt året runt efter många olika arter och en jaktkultur som går tillbaka till de allra första svenskarna. Jakten är Sveriges äldsta kulturyttring och det är jägarna som för traditionerna vidare, därför står jägarna alltid i fokus hos Jägarnas Riksförbund.
  2. Det ska vara enkelt att jaga
    För oss är det självklart att få till så få så lite krångel som möjligt och i stället möjliggöra för jägarna att göra det de gör bäst – jaga. Självklart ska det finnas regler kring jakten men reglerna ska vara så få som möjligt, aldrig bli svåra att förstå, ologiska eller krocka med jägarnas etik och utövande. Det gynnar nämligen så väl jägare och naturbrukare som samhället i stort.
  3. Det ska vara roligt att jaga
    ”Roligt”, ”spännande” eller ”avslappnande” – kärt barn har många namn. För oss är det självklart att drivkraften varför vi jagar är känslomässig snarare än praktisk. Vi vågar stå för att skälen bakom att vi jagar är för att vi gillar det och alla positiva följder som kommer från jakten är något som blir en bonus.